Ülipõnevalt kulgenud võistluse lõpetasid mõlemad mehed 16 löögiga alla par'i. Sama võrdselt kulges ka ümbermäng, alles seitsmendal rajal õnnestus itaallasel kuldmedal endale napsata. Siis tegi itaallane Jõelähtme kümnendal rajal par'i, norralane vajas kolme putti ja kaotas bogey'ga kulla.

Ka pronksi võitnud tšehh Simon Zach vaimustas publikut, lüües 10. rajal hole in one'i. Päeva lõpetas ta kuue löögiga alla par'i (kokkuvõttes -14).

"Erakordne kogemus, kuna mängisin esimest korda suurema võistluse play-off'is. Aga täna oli minu võidu võti partner, kellega koos lõpuni võitlesime," sõnas Cianchetti. Samuti tänas ta oma teisi võistkonnakaaslasi, üks suurimaid ergutajaid oli möödunud aastal sama võistluse võitnud Stefano Mazzoli.

"Väljakuga jäin väga rahule, oli piisavalt väljakutsuv, seda näitab ka tõsiasi, et esimese päeva lõpetasin par'iga," lausus Euroopa meister, kes sai koos võiduga ühtlasi kutse järgmise aasta British Openile. "EM-i karikaga kaasneb väga suur privileeg mängida nii erakordsel turniiril,“ rõõmustas ta.

Vaata täispikkuses: