35-aastane itaallane, maailma edetabeli 15. mängija, suutis Šotimaal legendaarsel ja keerulisel Carnoustie' väljakul viimase päeva keerulistes tuuleoludes vältida bogey'sid, läbis raja 69 löögiga (2 alla par'i) ja võidutses nelja päeva kokkuvõttes saldoga -8.

Kahe löögiga kaotasid talle briti publiku lemmikud Justin Rose ja Rory McIlroy ning viimase päeva eel -9-ga esikohta jaganud ameeriklased Kevin Kisner ja Xander Schauffele. Veel löök tagapool jagas kuuendat kohta viimasel päeval korraks ka liidriks kerkinud, ent 11. rajal saatusliku double bogey' teinud Tiger Woods, kes pärast pikka madalseisu on leidnud tee tagasi tippseltskonda ja tegi oma viimase kuue aasta parima esituse suurturniiril.

Molinari ei kuulunud enne võistlust suurte soosikute sekka, ent asjatundjad pidasid teda võimalikuks esiletõusjaks - viimasel paaril kuul on ta võidutsenud European Touri ühel tähtsamal võistlusel BMW PGA meistrivõistlustel ja saanud oma esimese esikoha ka PGA Touril Quicken Loans National nimelisel jõuproovil.