Talle järgnevad 58 meesvõistleja seas eestlane Egert Põldma +2 löögiga ning kolmandat-neljandat kohta jagavad võrdse tulemusega eestlane Martin Järve ja iirlane Gerard O’Neill +3 löögiga.

Päeva ühe eagle’i (2 lööki alla par’i) eest hoolitses läti naisvõistleja Anna Diana Shvanka 9. rajal. Meestel avapäeval eagle’it lüüa ei õnnestunud.

Naiste arvestuses asus peale esimest päeva juhtima sakslanna Antonia-Leonie Eberhard tulemusega +1 lööki. Talle järgnevad lätlannad Anna Diana Shvanka +2 löögiga ja Linda Dobele +4 löögiga.

Parimad eestlannad on Annika Meos ja Mari Hütsi tulemusega +13 lööki. Sellega jagavad nad koos lätlanna Alise Burkanega 7. kohta. Kokku on osalemas 15 naist.

Üheks favoriidiks peetava saksa meesvõistleja David Michel’i sõnul on Niitväljal golfirada, mida tuleb targalt mängida. “Avapäeva seitsmes koht +5 löögiga ei olnud just tulemus, millega rahule võib jääda. Esimese nelja rajaga mängitud +4 lööki tekitasid kerge psühholoogilise tõrke, et järgnevaid radu edukalt läbida. Aga Niitvälja rada on heas korras ning järgmisel kahel päeval loodan paremaid tulemusi mängida,” lisas sportlane. Michel on nende võistluste parima händikäpiga meesmängija, tema händikäp on +3,8.

Niitvälja Golfiklubi valiti 2011. ja 2012. aastal Eesti Golfi Liidu poolt parimaks golfiklubiks Eestis.