Kolmepäevasel löögimängu formaadis peetavatel meistrivõistlustel osaleb kokku 129 golfimängijat kuuest erinevast Eesti golfiklubist.

Meeste klassis startis täna meistritiitlit jahtima 105 golfimängijat. Esimese päeva parim oli 74 löögiga Egeti Liiv Valgeranna Golfiklubist. Liidri edu teist kohta jagavate Janar Toomesso (Estonian Golf Country Club) ja Oskar Saarne (Niitvälja Golfiklubi, NG) ees on neli lööki. Neile järgnevad löögise vahega veel seitse meest, mistõttu eesseisvad võistluspäevad tõotavavad palju põnevust pakkuda.

Naiste klassis lõpetas esimese võistluspäeva liidrina Annika Meos. 20-aastane Meos Niitvälja Golfiklubist näitas täna suurepärast mängu; esimesed üheksa rada lõpetas ta tulemusega +2 üle raja par´i ehk 38 lööki ning viimased üheksa rada läbis ta raja par´iga ehk 36 löögiga. Meosele järgnes Cliona Georgia Dalberg Otepää Golfiklubist, kes tegi 76 lööki. Kolmandal kohal on pärast esimest võistluspäeva tiitlikaitsja Merlin Palm (NG), kes jäi liidrist maha nelja löögiga. Meistrivõistlustel startis kokku 24 naist.

Paralleelselt individuaalvõistlusega toimub ka klubidevaheline mõõduvõtt, oma mees-ja naiskonnad on välja pannud kuus Eesti golfiklubi. Meeste arvestuses juhib 155 löögiga Valgeranna Golfiklubi meeskond (Egeti Liiv, Rasmus Paks ja Martin Unn), teist kohta jagavad 158 löögiga Niitvälja Golfiklubi III (Gert Hollanda, Rasmus Kivila ja Enn Pääro) ja Niitvälja Golfiklubi I meeskond (Martin Järve, Marten Palm ja Sander Aadusaar). Naiste arvestuses on liidrikohal 154 löögiga Niitvälja I naiskond (Mari Hütsi, Liis Kuuli ja Annika Meos), teisel kohal 164 löögiga on Otepää Golfiklubi naiskond (Cliona Dalberg, Alice Andressoo, Kadi Hilpus Meldrum) ning kolmandal kohal Niitvälja II naiskond ( Anastasia Kharchenko, Lil Kuuli ja Merlin Palm).

Võistluse peakorraldaja Eesti Golfi Liidu peasekretär Rein Raudsepp rõõmustab, et võistlusel osaleb rekordarv osalejaid ning kohal on tõesti Eesti golfi ladvik. Samuti tundis Raudsepp pärast esimese võistluspäeva lõppu heameelt, et hoolimata kohati väga tugevast vihmast ei pidanud võistlust katkestama.

Tänase ja laupäeva tulemuste põhjal selguvad pühapäevasele finaalringile pääsejad. Finaalpäeval stardivad finalistid viimastena ning meistrid selguvad Niitväljal pühapäeva pärastlõunal.