Otseülekandeid aitab kommenteerida neljakordne Eesti naiste meister Mari Suursalu.

Reede hommikul algusega kell 8 näitas Delfi TV kogupäevaülekandes kõiki 126 osalevat meest ja naist Jõelähtme golfikeskuse kümnendat mängurada läbimas. Pühapäeval algusega kell 10 jälgib otseülekanne sama raja, aga ka viimase raja läbimist kuni meistrivõistluste otsustavate hetkedeni.

Eesti meistrivõistlused golfis peavad ka juubelit - täitub 20 aastat ajast, mil Eesti Golfi Liidu eestvedamisel alustati Eesti meistrite väljaselgitamist.

Registreerunud on 126 võistlejat, 107 meest ja 19 naist Niitvälja, Valgeranna, Saaremaa, Otepää, EGCC, Suuresta golfiklubi ja EGCC Golf Academy golfiklubidest.

Eelmisel aastal oli naiste klassis võidukas Annika Meos, kes võistleb ka sel aastal. Naiste Eesti meistritest on võistlustules veel Anu Schmidt. Meeste klassi valitsev meister Egeti Liiv vigastuse tõttu võistlustel ei osale, küll aga näeb eelmistest meistritest võistlemas Marko Palmi ja Eero Sikkat, samuti mullust teist ja kolmandat ehk Sander Aadusaart ja Marten Palmi.

Paralleelselt individuaalvõistlusega toimuvad kahe esimese võistluspäeva raames klubidevahelised meistrivõistlused. Oma mees-ja naiskonnad on välja pannud kuus Eesti golfiklubi. Võitjaklubi teenib õiguse osaleda Euroopa golfiklubide vahelistel karikavõistlustel.

Eesti löögimängu meistrivõistlused toimuvad Jõelähtme EGCC-s teist korda. Auhinnalaua katmise eest hoolitsevad Ernst & Young ja G4S. Hommikused stardid algavad reedel, laupäeval ja pühapäeval kell 8 ning lõunased kell 13. Lõputseremoonia võimalik toimumisaeg on pühapäeval kell 17.00.

Kolmepäevasel võistlusel on lisaks 126 võistlejale kaasatud kogu EGCC meeskond ning ligi 30 vabatahtlikku, et tagada võistluste igakülge õnnestumine. Võistluse parimad saavad väärtuslikke punkte World Amateur Golf Ranking, Estonian Amateur Ranking ning Eesti Golfi Liidu Ernst & Young tuuri edetabelisse.