Endine triatleet Ain-Alar Juhanson kinnitas Delfile ja Eesti Päevalehele, et Raivo E. Tamm kuulus nende kümne õnneliku hulka, kes said 50 000 inimese konkurentsis pääsme maailma mainekaimale triatlonivõistlusele.

"Raivole tõesti naeratas selline õnn. Loosimise korraldus nägi välja selline, et kõigi vahel, kes olid end maailmas 2019. aasta Ironmanidel poolpikale või täispikale triatlonile kirja pannud, loositi välja ihaldatud võimalus Hawaii Ironmanile pääseda," rääkis Juhanson.

"Olin Raivoga täna õhtul juba põgusalt ühenduses, aga ta ei osanud veel öelda, kas ta läheb. Algul arvas ta kirja nähes, et see on mingi pahakiri, aga kõik on ametlik," muheles Tallinn Ironmani peakorraldaja.

"Mina soovitaksin tal küll osaleda. Tema viimase kahe aasta tegemisi arvestades oleks see igati uhke jätk. Aga eks ta peab nüüd ise otsustama," jätkas Juhanson.

Vaikse ookeani Hawaii saarestikus toimuv triatlonimaailma tippsündmus leiab järgmisel aastal aset 12. oktoobril. Oma osalemisest tuleb Tammel korraldajatele teada anda jaanuarikuu jooksul.

Juhanson usub, et finantside taha osalemine ei jää: "Kindlasti ei ole seal osalemine odav lõbu. Registreerimistasu ja reisikulud jne, aga kui sinna kvalifitseerutakse, siis leitakse ka rahalised vahendid."

Juhanson tunnistab, et Hawaii võistlus oleks näitleja jaoks täiesti uus ja senisest kõige raskem väljakutse. "Treenerina olen mõistagi rõõmus. Ei saa öelda, et samas ka hirmul, küll aga põnevil. See on ikkagi hoopis midagi muud kui Ironman Otepää või Ironman Tallinna ettevalmistus. Hawaii võistlusel tulevad distantsil ka ilmastikuolud mängu. Ei ole kõige lihtsam võistlus."

Eelmise aasta algul ülekaalulisena elumuutuse teinud ja treeninguid alustanud Tamm läbis tänavu augustis Tallinn Ironmani täispika triatloni - 3,9 km ujumist, 180 km rattasõitu ja 42 km jooksmist - 14 tunni, 43 minutit ja üheksa sekundiga, mis andis talle üldarvestuses 1087. koha.

Järgmised kümme Hawaii Ironmanile pääsejat loositakse 23. detsembril. Uueks aastaks on IRONMAN 70.3 Otepää poolpikale triatlonile 15. juuniks ja IRONMAN Tallinn 3. augusti täispikale triatlonile end praeguseks kirja pannud kokku juba üle 1000 osaleja ja 30 vôistkonna enam kui 35 riigist.