"IUTA sarja kuuluv Lithuanian Double Ultra Trhathlon World Cup Race on kindlasti väljakutsuv ja omamoodi kogemus, sest paar päeva enne võistluspaika jõudmist tulin Prantsuse Alpidest, kus neljal päeval sai joostud ja matkatud kokku 180 km," rääkis Ratasepp, lisades, et teistsugune ettevalmistus pakub talle endalegi võistlusrajal põnevust.

Ratasepa sõnul on võistluse eesmärk panna hooajale meeldejääv punkt ning püsida 18 võistleja hulgas esikonkurentsis. "Võistlusel on palju uusi nägusid ning nende võimed selguvad mulle suuresti alles võistlusrajal. Mina lähen tegema oma võistlust ja üritan hetkevormist maksimumi välja pigistada, kindlasti tuleks tugev konkurents sealjuures suureks abiks."

Kahekordset ultratriatloni etappi korraldati Leedus viimati kümme aastat tagasi. IUTA abiga on võistlus taaskord ellu kutsutud ning seotud see ka linna sünnipäevaga. Sellest tulenevalt toimub Panevėžyse kesklinnas ultratriatloniga paralleelselt teisigi võistlusi, nagu Leedu avatud meistrivõistlused aquathlonis, ööjalgpalliturniir ning "Family-A-Thlon". Samuti toimub mitmeid kontserte. Korraldajate sõnul on nädalavahetuseks oodata linna kuni 15 000 inimest üle riigi ja mujalt.

"See on esimene kord, kui võistlen suure melu keskel. Varasemad ultratriatlonid on toimunud reeglina eraldatud kohas, kus just ööpimeduses olen vaid mina ja rada. Sel korral siis vastupidi. Usun, et see saab olema üdini positiivne kogemus ning kaasaelajad annavad võistlusrajal olles energiat juurde."

Hooaja põhivõistlustena osales Ratasepp 27.-31. maini Lõuna-Inglismaal toimunud Quin Enduromanil, mille käigus läbis ta nelja järjestikuse ööpäeva jooksul neli Ironmani distantsi ehk kokku 15,2 km ujudes, 752 km ratast ja 169 km joostes. Võistluse koguaeg tuli 53.08.27. Lisaks osales ta 3. ja 4. juulil kahekordse ultratriatloni MM-il Ungaris, kus ta võitis ajaga 21.32.04 teise koha, parandades oma eelmise aasta esikoha tulemust 45 minutiga.

Loe rohkem ultratriatleet Rait Ratasepa võistlustest ja ettevalmistusest tema blogist.