Et Melbourne´is mängiti ühtlasi välja ka Austraalia-Okeaania meistritiitel täispikas triatlonis, oli võistluse tase tavapärasemast kõrgem ja konkurentsitihedam. Marko alustas talle omaselt, kinnitades triatlonimaailma kiireima ujuja staatust ujumisetapi võiduga. 3,8 km läbimiseks kulutas Albert aega 45 minutit ja 18 sekundit, püstitades sellega rajarekordi.

Rattarajal liikus Albert esimesed paarkümmend kilomeetrit liidrina, ent lasi siis ette sakslase Nils Frommholdi ja austraallase Luke Belli. Pikka aega kolmandal positsioonil püsinud eestlasele ja temaga samas tempos kulgenud kolmele kaasvõistlejale jõudis poolel maal järele suurem grupp võistlejaid, kes väikeste, ent kontrollitud vahedega, siirdusid üheskoos ka jooksuetapile.

Juba rattasõidul mitte kõige paremat minekut tundnud Albert ei saanud head enesetunnet kätte ka jooksuetapil. Enda kohta nõrga maratoni jooksnud Albert suutis rattaetapiga võrreldes tõusta siiski koha võrra ning lõpetada raske katsumuse kaheksanda kohaga. Maratoni ajaga 3:02.10 jooksnud Alberti sõnul võitles ta lõpus ennekõike finišisse jõudmise nimel.

Naiste arvestuses oli kodupubliku rõõmuks väledaim austraallanna Mel Hauschildt, kes läbis võistlustrassi ajaga 8:52.51. Kolmekordne Hawaii Ironmani võitja Mirinda Carfrae jäi üllatuslikult alles seitsmendaks.