Kivioja on parima naistriatleedi auhinna pälvinud nüüdseks juba seitsmel järjestikusel aastal. Lõppenud hooajal saavutas ta kolmanda koha koduselt sprindi EM-ilt Tartus ning kõrge kaheksanda koha olümpiadistantsi Euroopa meistrivõistluselt Glasgow's. Tšehhis Karlovy Varys toimunud MK-etapil jõudis eestlanna esmakordselt poodiumile.

Parimaks meestriatleediks tituleeritud Alberti hooaega jäävad kaunistama triatloni MM-il Taanis Odenses pikal distantsil võidetud pronksmedal ning kodus peetud Ironman Tallinna kolmas koht. Lõppenud hooaeg oli kahel korral olümpiamängudel võistelnud Albertile ka tema sportlaskarjääri viimane.

Aasta parimaks triatlonitreeneriks tunnistati Jüri Käen, kes ühtlasi nimetati alaliidu poolt Eesti Triatloni Liidu auliikmeks. Varasemalt on Eesti triatlonispordis auliikme nimetuse pälvinud veel Uno Loop ja Rene Meimer.

Eesti Triatloni Liidu president Margus Lepik andis hooaja pidulikul lõpetamisel ühtlasi teada, et rahvusvaheline triatloniliit on Tartule usaldanud 2020. aasta olümpiadistantsi Euroopa meistrivõistluste korraldamise õiguse.