Nagu mitmel varasemalgi karikaetapil, kujunes Tõrva osavõistlus taaskord noorte ja juuniorite jõudemonstratsiooniks. Raske rajaga sprindidistantsil asusid kohe ujumisest alates esikohta jagama suve alguses Leedus juunioride Euroopa karikaetapi võitnud Henry Räppo ning terve hooaja tihedalt tema kannul püsinud Kevin Vabaorg.

Raputanud rattadistantsi esimeste kilomeetritega kannult tugeva ujujana teada-tuntud Cevin-Anders Siimu ja noorte A-klassi kuuluva Kaarel Trepi, olid kaks Eesti tulevikulootust ülejäänud konkurentide eest peagi püüdmatult läinud. Jooksurajal nobedamaid jalgu näidanud Räppo edestas lõpuks finišis Vabaorgu minuti ja 21 sekundiga, saades kirja võiduaja 1 tund 2 minutit ja 26 sekundit.

Teisena lõpetanud Vabaorule järgnes kolmandana Elva nooruk Johannes Sikk, kes omakorda edestas Kaarel Treppi ning kolme aasta tagust Eesti täispika triatloni võitjat Margus Heintalut. Heintalule tähendas tänane viies koht ühtlasi karikasarja üldarvestuse hõbedat, jäädes üksnes alla Tõrvas mittevõistelnud Hans Kormanile.

Sarnaselt Kormanile ei startinud Tõrvas naiste arvestuses sarja eesotsas püsinud karikakaitsja Alma Sarapuu, kellel oli tänavusest hooajast ette näidata kolm karikaetapi võitu ühes Eesti meistritiitliga.

Sarapuu puudumisel domineeris Tõrvas viimase peamine konkurent, 20-aastane Katrin Zaitseva, kes korra suutnud oma kogenumat rivaali karikaetapil juba ka edestada. Varasemalt ujumises nii noorte- kui täiskasvanute arvestuses rohkelt medaleid ja meistritiitleid kogunud Zaitseva oli Tõrvas parim nii ujumises kui jooksus ning edestas ülejäänud konkurente enam kui minutiga.

Just Tõrvas saavutatud võit tõstis Zaitseva karikasarja üldarvestuses lõpuks kindlale esikohale, mis on noore triatlonineiu jaoks järjekordseks saavutuseks tema napi kaheaastase triatlonikarjääri jooksul. Tõrvas etapil järgnesid Zaitsevale teisena Paula-Brit Siimar ja kolmandana Anette Hallik.

Kokku võttis Tõrva võistlusest osa 202 triatlonisõpra. Lisaks Tõrvale toimusid karikasarja tänavused etapid veel Valgas, Viljandis, Tartus, Elvas, Tallinnas ja Rõuges.