Viimane saavutussportlik võistlusstart jäi Latinil möödunud aasta suvesse (Eesti meistrivõistlused), mil paraku oli juba teada, et Rio olümpiale meie meestriatleetidel sedapuhku asja ei ole. „Kahjuks ei saanud ma mitmete asjaolude tõttu kvalifitseeruda Riosse ja nüüd ma võtan vaheaja, vaatan tagasi ja mõtlen, kuidas siit edasi minna,“ vastas Latin toona paljude inimeste küsimustele tema edasiste plaanide kohta, välistamata seejuures uue olümpiatsükli kaasategemist.

Professionaalsest spordist ajutiselt taandununa suunas Latin enamuse oma energiast ülikoolis hariduse omandamisele. Veel kevade hakul ei osanud Latin võimalike võistlusstartide kohta infot anda. Ütles vaid, et parimal juhul teeb võib-olla midagi suve lõpus.

Palavates oludes Yucatani MK-etapil kaotas tippsport naasnud Latin 750 meetri ujumisega parimatele enam kui poole minutiga, loovutades kohti ja sekundeid ka rattasõidus. Ent viiekilomeetrise jooksudistantsi 16 minuti ja 25 sekundiga läbinud Latinil õnnestus võistluse viimasel kolmandikul oma positsiooni tugevalt parandada ning lõpetas hooaja avastardi korraliku 17. kohaga. Lõppaeg 0:56:14 oli mehhiklasest võitja Irving Perezi ajast nõrgem minut ja 18 sekundit.

Latin tunnistab, et MK-karusselli naasmise taga olid ka puht praktilised kaalutlused, kuna liigpikk võistluspaus tõrjunuks eestlase maailma edetabelis kaugele tahapoole, kust madala ränkinguga sportlastel ei pruugi enam koheselt avaneda võimalust MK- ja MM-sarja etappidel kaasa lüüa.

Järgmisena ootabki Latinit ees MM-sarja etapp Stockholmis, kus eestlasel on võimalik kontrollida oma hetkevormi triatlonimaailma absoluutse paremiku hulgas.