Toimus avaveeujumine, heategevusjooks, IRONMAN 70.3 Otepää triatlon, lastevõistlused ja rahvatriatlon.

Laupäeval, 16. juunil toimunud IRONMAN 70.3 Otepää poolpikal triatlonil (1,9 km ujumist, 90 km ratast ning 21,1 km jooksu) võttis osa läbi aegade kõige suurem arv eestlasi ning selgitati Eesti meistrid sellel distantsil. Triatloni võitis Pirmin Tamm ja naiste parim oli Maria Jänese.

Pühapäeval, 17. juunil toimusid lastevõistlused Pom’bel IRONKIDS ja Telia 4:18:4 Otepää triatlon ehk üks kümnendik täispikast triatlonist (400 m ujumist, 18 km ratast ja 4 km jooksu). Rahvatriatlon osutus populaarseks ning selle lõpetas 177 osalejat, teiste hulgas Kaire Vilgats ja Annely Adermann.

Sportlike perede eeskujuna paistis silma Raivo E. Tamm, kes läbis poolpika distantsi, poeg osales lastejooksul ning abikaasa Helena Merzin läbis rahvatriatloni.

„Triatlonihooaja algus on juba näidanud, et tänu aastatepikkusele tööle ja mitmetele hea eeskuju inimestele on triatloniharrastajaid väga palju juurde tulnud. Paljud firmad ja asutused on samuti toetamas oma töötajate osalemist triatlonivõistlustel. Esimest korda Eesti triatloniajaloos toimunud otseülekanne triatlonivõistluselt on samuti uus tase ühe spordiala jaoks," võttis kokku vahetud muljed peakorraldaja Ain-Alar Juhanson.

Eestis on sellel aastal kaks IRONMAN sarja võistlust. Lisaks Otepääle toimub IRONMAN Tallinn täispikk triatlon 4. augustil, mille põhidistantsile on registreerunud juba üle 1300 osaleja ligi 50 riigist. IRONMAN Tallinn võistluste raames toimub samuti lühitriatlon Telia 4:18:4 5. augustil, mille registreerimine on juba avatud telia4184.ee triatloni kodulehe kaudu.

IRONMAN 70.3 Otepää võistlus toimub järgmisel aastal 15. juunil 2019.