Ehkki Tudu triatloni võistlustrass – 800 m ujumist, 17 km rattasõitu, 5 km maanteejooksu – näib pealtnäha sarnane iga teisegi triatlonivõistlusega, on siin siiski kaks omapärast ja põnevat eripära. Nimelt on antud võistluse näol tegemist ilmselt ühe pikema rattaalasse liikumisega, kus pärast Tudu järves ujumist tuleb ratasteni jõudmiseks läbida joostes 1,5 km pikkune laugastega raba. Teiseks huvitavaks asjaoluks on võistlustrassi kulgemine punktist A punkti B ehk teisisõnu ühtegi rajalõiku võistluse jooksul kahte korda ei läbita.

Põnev ja omapärane võistlusdistants näis seekord kõige paremini sobivat just Tamsalu mehele Meelis Veilbergile, kes finišeeris ajaga 1 tund, 12 minutit ja 20 sekundit. Võidu tagas talle ennekõike tugevad jooksuetapid, kus ta oli selgelt parem üldkokkuvõttes teisena lõpetanud Karl-Johan Leichterist ja kolmanda koha mehest, taaskord Tamsalust pärit, Ago Veilbergist.

Naiste arvestuses oli konkurents esikohale sootuks põnevam, kuid siingi otsustasid võitja saatuse ikkagi nobedamad jooksujalad, mis kuulusid tänavu Kairi Schmidtile. Võitjale kõigest 24 sekundiga alla jäänud Eesti noortekoondise liige Eleri Etverk näitas küll kiireimat minekut ujumis- ja rattaetapil, kuid enam kui kaheminutililine kaotus rabajooksul, samuti pool minutit nõrgem aeg viimasel osaalal, ei jätnud seekord Schmidti vastu võimalusi.