Kuigi Ida-Virumaal on läbi aastate rohkesti erineva tasemega triatlonivõistlusi korraldatud, ei ole kodumaine triatloniparemik veel Eesti idapoolseimas linnas võistelda saanud. Tänavuse Narva triatloni eestvedajaks ja peakorraldajaks on Aleksandr Latin – viimase kümnendi Eesti üks paremaid triatleete, kes veel paar hooaeg tagasi püüdis rahvusvahelisel areenil Rio olümpiamängude kvalifikatsioonipunkte. Hetkel on Latin tippspordist taandunud, omandas Tallinna Ülikoolis kõrghariduse ning tegeleb aktiivselt triatlonivõistluste korraldamisega.

Kuigi Narva triatloni raames toimusid ka laste ja noorte Eesti meistrivõistlused, oli päeva huvitavam osa kahtlemata eliitvõistlejate start. Heitluses esikohale suuri üllatusi siiski ei sündinud. Oodatult asusid võistlust dikteerima äsja Euroopa meistrivõistlustel täismeeste seas debüüdi teinud Henry Räppo ja Kevin Vabaorg.

Kui jooksuetapi alguseni liikusid mõlemad noormehed veel üheskoos, pani 5 km jooksudistantsil Räppo siiski oma võimu kindlalt maksma. Räppo võiduaeg 55 minutit 49 sekundit oli finišis Vabaorust kahe minuti ja 4 sekundi võrra kiirem. Kolmandaks tulnud Priit Lehismets kaotas Räppole juba enam kui viie minutiga.

Ka naiste arvestuses olid esikolmiku vahed suured. Ujumises ja jooksus kiireimat aega näidanud Katrin Zaitseva edu teisena lõpetanud Paula-Brit Siimari ees oli neli minutit ja 23 sekundit, Siimar edestas omakorda kolmandana lõpetanud Merli Randoja peaaegu nelja minutiga. Zaitseva võiduajaks märgiti üks tund 3 minutit ja 40 sekundit.

Karikasarja järgmine etapp toimub kahe nädala pärast Kosel. Sarja finaaletapp leiab aset Elvas.