Esimese osaala, 1,9 km ujumisetapi, läbis ajaga 21 minutit ja 22 sekundit parimana Cam Dye Ameerika Ühendriikidest. Vaid kuus sekundit hiljem väljus kolmandana veest Albert. Nende vahele mahtus võistluse üks suursoosikuid, sakslane Michael Raelert, kelle vend Andreas lõpetas tänavuse Hawaii Ironmani teisena.

Rattarajal hakkas oodatult ilma tegema ameeriklane Andrew Starykowicz, kellele muuhulgas kuulub täispika triatlonidistantsi läbi aegade kiireim rattaaeg. Ameeriklane oli ka täna, poole lühemal võistlusmaal, klass omaette ning tegi viimase 45 kilomeetriga ülejäänute ees enam kui viieminutilise vahe sisse.

Novembri keskpaigas toimuvaks Arizona Ironmaniks valmistuv Albert parimatega võrdväärset rattakiirust hoida ei suutnud ja ta langes jooksuetapi alguseks 15. kohale. Siit peale algas aga uuesti eestlase tõus ning poolmaratoni ajaga 1:25.21 jooksnud Albert ületas finišijoone 11. mehena.

Ka Raelert liikus jooksuetapiga taas ülespoole ning võttis Starykowiczilt kõik rattarajal kaotatu tagasi. Suurepärast jooksu näidanud sakslane tõusis liidriks juba 10. kilomeetril ning finišeeris lõpuks võitjana ajaga 3:43.23. Teiseks langenud Starykowicz jäi maha 2 minuti ja 29 sekundiga ning kolmandana lõpetanud Santiago Ascenco 4 minuti ja 24 sekundiga.

Alberti lõppaeg Miamis oli 3:58.01, kaotusega võitjale 14 minutit ja 38 sekundit. Kolme nädala pärast ootab Albertit hooaja viimane start, siis juba täispikal distantsil Arizonas.