„Võistlus andis mulle kõvasti enesekindlust tagasi,“ tunnistas Kivioja, kellel hooaja esimesed võistlusstardid just kõige paremini ei õnnestunud. „Nautisin päeva väga. Hea tunne oli maailma paremikuga konkurentsis püsida ja võistlus ise oli tänu publiku suurele kaasaelamisele väga hea atmosfääriga.“

Kuigi möödunud olümpiahooajal suutis Kivioja jõuda MM-etapil korra ka esikümnesse, hindab Rakverest pärit triatleet Leedsi võistlust oma senise karjääri parimaks olümpiadistantsi võistluseks.

„Ujumine oli väga kiire ja ma suutsin ujuda ilmselt oma elu kiiremad 1500 meetrit. Veest väljudes oli mu ümber palju rohkem inimesi kui tavaliselt,“ muljetas rahulolev Kivioja võistluse käigust. Ta jätkab: „Suutsin ujumises kenasti grupis püsida ja ratta alguses tõusu peal positsiooni veelgi parandada. Jõudsin teise jälitajate gruppi, kus püsisin terve võistluse. Jooksus andsin lihtsalt kõik, mis veel anda oli.“

Esikoha saatus püsis Leedsis lahtisena kõigest rattadistantsi lõpuni. Teisest vahetusalast 10 km jooksule siirdunud valitsev maailmameister Flora Duffy vajutas gaasipedaali koheselt põhja ning rohkem enam tagasi ei vaadanud. Ajaga 1:57.08 finišeerinud Duffyle järgnes poolteise minutilise vahega ameeriklanna Taylor Spivey, veel minut hiljem jõudis kolmandana pärale itaallanna Alice Betto.

Võimsa jooksu tegi koos Kiviojaga jooksu alustanud nääpsuke jaapanlanna Ai Ueda, kes kokkuvõttes tõusis viiendaks. Kuueteistkümnendana lõpetanud Kiviojal kogunes võitjale kaotust kuus minutit ja 32 sekundit.

Meeste võistluse lõppresultaat pakkus enim rõõmu kodupublikule. Rio olümpia vägitükki kordasid Suurbritannia triatlonivennad Alistair ja Jonathan Brownlee, kes taaskord hõivasid poodiumi kõrgeimad astmed.

Järgmine võistlusstart ootab Kiviojat ees kahe nädala pärast sprindi EM-il Düsseldorfis. MM-sari jätkub juuli keskpaigas, samuti Saksamaal.