Sarnaselt Marko Albertiga, kes nädal tagasi lõpetas Melbourne´i Ironmani kaheksandana, on Kotšegarovi soov saavutada Lõuna-Aafrikas võimalikult kõrge koht, mis tagaks juba hooaja algfaasis head võimalused kvalifitseeruda oktoobrikuisele täispika triatloni MM-ile,
.

Ühtlasi loodab eestlane endalt maha raputada ka möödunud hooaja ebaõnnesõduri tiitli. Toona jäi Kirill, vaatamata Ironman UK poodiumikohale, mäletatavasti esimeste hulgas Hawaii Ironmanilt välja. Hooaja viimaseks täispikaks triatloniks planeeritud Lake Tahoe Ironmani nurjasid aga võistluspiirkonnas levinud metsatulekahjud, mille tõttu vaid loetud minutid enne starti otsustati kohtunike poolt võistlus ära jätta.

Osalemist pühapäevasel Lõuna-Aafrika Ironmanil põhjendas Kotšegarov eelkõige sellega, et võistlus on talle ajaliselt sobiv. Teisena toob meie pikamaatriatleet välja rattaraja nõudlikkuse, mis temale kui heale ratturile annab kindlasti eelise. „Teekate on siin krobeline ja "raske". Võib puhuda ka äärmiselt tugev tuul. Ühest küljest soodustab see tugevaid rattureid, ent samas võib selline rattarada ka n.ö jooksujalad alt võtta,“ vaagis Kirill 180 km rattatrassi plusse ja miinuseid.

Lõuna-Aafrika rattarada hinnatakse muuhulgas Ironman võistlussarja üheks erakordsemaks, pakkudes sportlastele hingematvaid vaateid ja mitmekesist vaheldust ookeanivaatega ranniku, tiheda linnasüdame ning rikkaliku loodusega looduskaitsealade näol.

Ehkki Kotšegarovil oli nädala jagu varem võimalus osaleda Marko Albertiga samal võistlusel, Melbourne´i Ironmanil, on Eesti profitriatleedid otsustanud koos võistlemisest põhimõtteliselt hoiduda, et mitte hakata teineteiselt väärtuslikke kvalifikatsioonipunkte ära röövima.

„Õnneks meil pikka vaidlust polnud," selgitas Kotšegarov võistluste jaotamise protsessi. "Marko plaan Melbourne´i minna küpses valmis varem, kui mina otsustasin Lõuna-Aafrika Vabariigi kasuks.“ Küsimusele, kas kahte kanget Maarjamaa raudmeest saab kunagi heitlemas näha ka ühel ja samal võistlusrajal, andis positiivselt meelestatud Kirill iseenesestmõistetava vastuse: „Loodetavasti kohtume Markoga võistlusrajal juba oktoobris.“

Lõviosa hooaja ettevalmistusest on Kotšegarov teinud triatleetide meelispaigas Lanzarotel. „Tunnen, et treeningute kvaliteet on paranenud. Olen teinud sarnaste mahtudega, aga talun intensiivsust paremini,“ räägib Kirill, kes enda sõnul suuri sisulisi muutusi treeningutes pole teinud.

Lõuna-Aafrika Ironmani start antakse pühapäeva varahommikul kell 6.30.