Vana maailma meistrivõistlustele oli kohale sõitnud äärmiselt tugev ja esinduslik seltskond eesotsas juunikuistel Euroopa mängudel võidutsenud šveitslanna Nicola Spirigu, rootslannast olümpiahõbeda Lisa Nordeni ning viimastel aastatel triatloni MM-sarjas rohkelt poodiumikohte noppinud Jodie Stimpsoniga.

Nagu tänavusel hooajal mitmel varasemalgi korral jäi Kaidil triatlonimaailma parematega sammu pidamisest puudu eelkõige ujumiskiirusest. Nii kulutas Kaidi 1,5 km distantsi läbimiseks Genfi järves tervelt 2 minutit ja 25 sekundit enam aega, kui veest liidrina väljunud Lucy Hall.

Juba pärast edukalt lõppenud Tartu võistlust enda ujumist kirunud Kiviojale tähendanuks ellujäämine kõrgemate kohtade nimel üksnes rattarajal peagrupi kinni püüdmist. Tugev konkurents ja liigsuur vahe ujumises Kaidile sellist võimalust paraku ei andnud ning nii pidi eestlanna liikuma jooksurajale 33. positsioonilt.

Viimasel aastal just jooksus tugevaks muutunud Kivioja alustas tõusu kõrgemale ka Genfi 10 km jooksurajal, suutes enne finišijoone ületamist mööduda mitmetest konkurentidest. Lõppaeg 2:15:33 tähendas Kaidile 28. kohta, kaotust võitjale 8 minutut ja 18 sekundit. Jooksuetapi läbis Kaidi 14. ajaga.

Euroopa meistriks tõusis taktikaliselt targa võistluse ning tugeva ratta- ja jooksuosa teinud Nicola Spirig, kellel on Euroopa meistritiitel varasemalt ette näidata ka aastatest 2012, 2010 ja 2009. Šveitslanna võiduaeg Genfis oli 2:07:15.

Lisaks Kiviojale oli eestlastest EM-il stardis ka meesjuuniorite arvestuses võistelnud Arthur Kooser, kelle tiitlivõistluste debüüt lõppes sprindi 62. kohaga.