Võistluse tase tänavusel Frankfurti Ironmanil kujunes hirmkõvaks. Koguni kuus meest läbisid distantsi vähem kui kaheksa tunniga ning Kienle võiduaeg 7:41.42 läks kirja ajaloo neljanda tulemusena täispika triatloni ajaloos. Tõsi, ühe olulise ääremärkusega - tavapärase 180 km asemel oli rattadistantsi pikkus Frankfurtis kolme kilomeetri võrra lühem.

Võistluse enda isikliku rekordiga lõpetanud Albert näitas esmalt teist ujumisaega ning liikus seejärel suurema osa rattadistantsist viiendal kohal. Vahe ees marulist tempot tegeva Kienle ja teise sakslase Andi Boechereri vahel kärises maratonijooksu alguseks enam kui 12 minutile. Liiderduo ja eestlase vahele mahtusid veel kolmas sakslane Patrick Lange ja Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit James Cunnama.

Kienle otsustas võistluse saatuse maratoniraja esimese viie kilomeetriga, mil edu kaasmaalase Bouchereri ees suurenes kiiresti ühele minutile. Finišis jäi kahe sakslase vaheks neli minutit ja 24 sekundit. Väikese üllatusena tõusis pronksile rootslane Patrik Nilsson, kaotusega võitjale kaheksa minutit ja 34 sekundit.

Jooksu esimeses pooles tundus, et Alberti väljavaated esikümnes püsida pole just kõige suuremad. Ent maratoni teises pooles hakkasid mitmed konkurendid oma tormaka algtempo pärast lõivu maksma, mis lubas vahepeal kümnendaks kukkunud eestlasel ennast seitsmendale positsioonile võidelda. Seitsmendaks Albert lõpuks jäigi, saades kirja uued isiklikud rekordnumbrid 8:04.08, aga ka kvalifikatsioonipääsme sügisesele Hawaii Ironmanile.

Täpselt nädala pärast on Hawaii pääse võimalik kindlustada ka Kirill Kotšegarovil, kes tuleval pühapäeval asub Suurbritannia Ironmanil kaitsma oma mullust esikohta.