Liialdamata on 34-aastane Gomez triatlonimaailma viimase kümnendi edukaim sportlane. Gomezel on ette näidata viis MM-sarja üldvõitu, hõbemedal Londoni olümpiamängudelt, maastikutriatloni XTERRA maailmameistritiitel ning nüüdsest ka Ironman 70.3 MM võidud aastast 2014 ja 2017.

Pühapäevane esikoht ei tulnud Gomezele aga Chattanoogas kergelt. Alistada tuli väga nimekad konkurendid eesotsas kahekordse Ironman 70.3 maailmameistri ja Hawaii Ironmani võitja Sebastian Kienle ning täispikal triatlonidistantsil läbi aegade teist tulemust hoidva inglase Tim Doniga.

Kordamaks oma kolme aasta tagust võitu, tuli Gomezel 1,9 km ujumisest, 90 km rattasõidust ning 21 km jooksust koosnev distants läbida ajaga 3:49.45. Eriti võimas oli Gomez jooksudistantsil, läbides poolmaratoni hämmastava ühe tunni ja 10 minutiga. Just kiire jooks tõstis Gomeze ka kuus kilomeetrit enne lõppu liidripositsioonile, mööda pikalt võistlust dikteerinud ning lõpuks teisena finišeerinud Ameerika üllatusmehest Ben Kanutest.

„Ben oli rattal täna uskumatu. Püüdsin alguses tema sabas püsida, kuid jälgides rattakompuutrist selleks kulunud pedaalimisvõimsust, mõistsin, et pean tempos järgi andma. Seetõttu olin jooksu esimesel ringil sunnitud riske võtma - jooksin tegelikult kiiremini kui tohtinuks,“ rääkis Gomez vahetult pärast võitu.

Järgmisena plaanib Gomez teha debüüdi täispikal triatlonidistantsil, mis eeldatavasti juhtub hilissügisel Arizona või Los Cabose Ironmanil. Järgmisel nädalal ootab Gomez´st aga ees triatloni MM-sarja finaaletapp Rotterdamis, kus ta sarja üldarvestuses hoiab kaasmaalase Mario Mola järel teist kohta.

Naistest tõusis Chattanoogas poodiumi kõrgeimale astmele šveitslanna Daniela Ryf, kes viimase nelja aasta jooksul on Ironman 70.3 maailmameistrivõistlused võitnud koguni kolmel korral. Ryfi võiduajaks märgiti 4:09.47.