Kogu ürituse peategelane Ratasepp jõudis võistluspaika Playitase spordikuurorti nädal enne katsumuse starti. See andis talle aega vaadata üle katsumuse trass ning teha vajalikud muudatused. "Kõige olulisem oli ehk isegi võimalus kohaneda kuuma kliimaga. Temperatuur siin on 30 kraadi ja enam ning varjulisi päevi naljalt ei näe. Kui tuleksin otse lennult katsumuse starti, siis küpseksin tõenäoliselt kiirelt läbi," kirjeldab Ratasepp. "Olen treeningettevalmistusega rahul, keha ei ole alt vedanud ja vaim on ka katsumuseks treenitud. Oleme tiimiga oma peades kõik katsumusega seotud käigud läbi mõelnud, ent kuna üritus on mastaapne, siis oleks naiivne arvata, et ootamatusi ette ei tule," tõdeb Ratasepp, lisades: "meie poolt on aga kõik tehtud, et asjad läheksid võimalikult plaanipäraselt."

Ratasepp ujub 3.8 km 50-meetrises välibasseinis. 180 km ratast sõidab ta ühe ringiga, läbides saare eri punkte. Rattadistantsi jooksul tuleb võtta enam kui 2200 tõusumeetrit. Maratoni jookseb mees ca 3 km ringil. 42.2 km kohta tuleb 400 tõusumeetrit. "Rasked tingimused ei tule aga mulle üllatusena, vaid see on taotuslik," ütleb Ratasepp, kes kogu katsumuse trassi ise endale paika pani. Ratasepa eesmärk on olla esimene mees maailmas, kes niivõrd rasketes tingimustes 20-kordse ultratriatloni läbib.

Ratasepa toetusmeeskonnast käib 20 päeva jooksul läbi 11 inimest. Teiste hulgas on meeskonnas ka toitumisnõustaja, kes märgib üles kõik toidu ja analüüsib tarbitud ja kulutatud energiat ning toitainete osakaalu; fotograaf, kes jäädvustab igat katsumuse hetke ning füsioterapeut, kelle kanda jääb ultrasportlase igapäevane lihashooldus. Tiim kannab hoolt, et Ratasepp ei peaks mõtlema millelegi muule kui sportimisele ning toob läbi sotsiaalmeedia kogu katsumuse jälgijatele koju kätte.

Ratasepa kõrval asuvad 20 järjestikusel päeval sportima ka neli tiimi. Katsumusele #challengeratasepp on end kirja pannud tiim Moller Auto Viru, tiim Wallenium SPORT, tiim Ultradiatleedid ning tiim korporatsioon Indla. Viimases neist spordivad vaid naised.

"Otsustasime osa võtta, et regulaarsetel treenijatel oleks lisaväljund ning juhutreenijatel oleks lisamotivatsiooni igapäevaselt spordiharjumust juurutada. Alguses oli entusiastide grupp väike, kuid mida enam me plaani levitasime, seda rohkem hakati küsima, et kas nende koormuse juures saaks kampa tulla. Kõigil oli tugev soov ühisesse ettevõtmisesse panustada. Sisimas loodame, et suudame kasvõi natuke enda ettevõtmisega ka Raitu motiveerida hommikuti uut päeva alustama, sest teeme seda kõike samal ajal," räägib Indla tiimi eestvedaja Merike Järvamägi.

Kõik Ratasepa jälgijad saavad osaleda ennustusmängus. Iga päev avatakse Ratasepa Facebooki lehel ennustusvorm, kuhu saab kirja panna järgmise võistluspäeva ennustatav lõpuaeg. Katsumuse lõpuks on kolmele kõige täpsemini finišiaegu ennustanud inimesele auhinnad ultrasportlase koostööpartnerite poolt.

Samal ajal kui Ratasepp võistleb, kogutakse endiselt ka toetusfondi, et kõik katsumusega seotud kulud kaetud saaks. Toetada saab www.raitratasepp.ee. Kõigi toetajate nimed kantakse FINISHER särgile, samuti osalevad kõik auhinnaloosis.

Ela katsumusele kaasa Rait Ratasepa Facebookis ja Instagramis.

Ratasepa katsumuse suurtoetajad on Ferroline Grupp, Saku GO alkoholivaba õlu, Škoda Tallinn ja Playitas spordikuurort Fuerteventural.