Ehkki Tabasalu basseinitriatloni näol oli tegemist küll individuaalvõistlusega, tegi asja põnevaks just koolide osas peetav võistkondlik arvestus, kus tulemused saadi reeglite kohaselt kirja iga kooli nelja vanuseklassi kolme parima aja kokkuliitmisel. Oluline oli seejuures ka, et üks kokkuliidetavatest aegadest pidi kuuluma tütarlapsele.

Võistluste avaala, ujumine, toimus Tabasalu Spordikompleksi ujulas. Vastavalt ujumisetapil saavutatud tulemustele starditi rattaetapile Gunderseni meetodil, mille kohaselt esimesena startis rajale kõige kiirem ujuja ja iga järgmine pääses rattarajale nii mitu sekundit hiljem, kui palju ta liidrile ujumises kaotas.

38 kooli osavõtul toimunud triatlonivõistlust ilmestas seekord tihe rebimine Tabasalu Ühisgümnaasiumi ja Elva Gümnaasiumi võistkondade vahel, kus napi eduga kaldus kaalukauss seekord Elva koolinoorte kasuks. Otsustavaks said Elvale ennekõike Cevin Anders Siimu ja Johannes Siku esikohad vastavalt gümnaasiumi ja 8.-9. klassi arvestuses. Poodiumikohtadest tõi elvakatele veel teise koha 4.-5. klassi arvestuses Kirke Kool.

Lisaks Cevin Anders Siimule, Johannes Sikule ja Kirke Koolile andsid Elva Gümnaasiumi võidukarikasse oma panuse Kristina Sikk, Karolin Illus, Rauno Sammel, Carolin Tiido, Sten-Anders Aan, Alex Artur Märtmaa, Robin Mürk ja Jaan-Raimund Margus.

Elva kooliõpilaste võit oli seda väärtuslikum, et kooli au ei saanud kaitsta tänavusel hooajal noorte D-klassis Eesti karikasarja üldvõitjaks kroonitud Getriin Marii Lessing, kes kõrge palaviku tõttu oli paraku sunnitud võistluspäeva veetma haigena bussis lebades.

Koolide arvestuses järgnes Elvale Tabasalu Ühisgümnaasium, möödunud aastal esikoha noppinud Rakvere Gümnaasium jäi seekord kolmandaks.