IRONMAN sarja Eestisse tulek on väga hea uudis tipptriatleetidele ja harrastajatele nii Eestis kui paljudes lähiriikides, sest Soomes, Lätis, Leedus ega Venemaal ei ole selliseid üritusi. Seetõttu on maineka kaubamärgiga Otepää poolpika triatloni starti oodata kuni 2000 võistlejat.

Ehkki Otepää võistluse näol on tegemist IRONMAN sarja poolpika triatloniga, on Eestis jätkuvalt võimalus läbida ka täispikka ehk raudmehe distantsi. Augusti teises pooles toimuv, Triathlon Estonia nime kandev võistlus on samuti muutumas järk-järgult rahvusvahelisemaks ja osavõturohkemaks.

Euroopa triatlonikarusellis tiirlevatele profivõistlejatele saab taaskord kaasa elada rahvusvahelisel Euroopa sprindietapil Tartus, kus möödunud suvel saavutas karjääri esimese poodiumikoha Rio olümpiapiletit jahtiv Kaidi Kivioja. Päev varem vallutavad Tartu keskklinna harrastajad, kui Emajõe kallastel toimub rahvarohke Tartu Mill Triathlon.

Tartu Mill Triathlon on muuhulgas ka Eesti Triatloni Liidu karikasarja kolmandaks osavõistluseks. Kokku kaheksast etapist koosnev karikasari saab alguse 25. juunil Valgas ning rändab läbi sellised Eestimaa sportlikud paigad nagu Viljandi, Tartu, Elva, Pärnu, Tallinn, Rõuge ja Tõrva.

Ehkki traditsioonilises formaadis triatlonivõistlused saavad õige hoo sisse alles maikuu lõpus ja juuni alguses, on mitmekülgset liigutamist ihkaval spordisõbral võimalik oma esimesed stardid teha juba talvekuudel aset leidvatel talitriatlonitel, sealhulgas jaanuari lõpus Otepääl toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel.

2016. aasta triatlonikalendriga saab tutvuda alaliidu koduleheküljel.