Kell 8 varahommikul Saku vallas asuvas Tammemäe karjääris startinud võistlejatel tuli läbida 3,8 km ujudes, 180 km rattasadulas ja 42,2 km joostes. Ehkki möödunud aastast pärit Villu Vakra suurepärase võiduaja 8:46.15 alistamist oli tänavu palju loota, näitas võistluse kõrget taset siiski fakt, et koguni kümme triatleeti ületasid lõpujoone ajaga alla 10 tunni.

Neist kümnest suutis pikal raudmehe distantsil kõige edukamalt jõuvarusid jagada Toomas Lelov, kes osalenud Eesti täispikal triatlonil kokku juba kuuel korral, sealhulgas ka 2013. aasta võistlusel, mille ta lõpetas Margus Heintalu järel teisena.

Võitmata küll ühtegi osaala, tegi Lelov ühtlaselt targa ja tugeva võistluse, mis päädis suurepärase lõppajaga 9:07.57. Sellest ka piisas, et saada nüüdsest Triathlon Estonia nime kandval võistlusel kaela tammepärg ühes raudmehe tiitliga.

Teisena lõpetanud Kristjan Melikovi ajaks märgiti numbrid 9:19.39. Elu parima tulemuse Eesti täispikal triatlonil tegi ajaga 9:23.05 kolmandana lõpetanud Alo Alonurm, kes parandas oma varasemat tippaega enam kui 20 minutiga.

Suurepärase võistluse tegi ka elu esimesel täispikal triatlonil osalenud Jürgen Ligi, kes tõusis ihaldatud raudmeeste klubisse võimsa ajaga 10:19.13. Seejuures registreeris Ligi ennast pikemale distantsile ümber alles viimasel hetkel, olles varasemalt kirjas poolpika võistluse stardinimekirjas.

Päeva suurimat poolehoidu ja ovatsioone teenisid pühapäevasel võistlusrajal aga kahtlemata kolm kanget naisvõistlejat, kelle hulgast lõpetas raudraske katsumuse esimesena 45-aastane Erika Jürgenson ajaga 11:43.01.

Kui esimesel korral, 2006. aastal, osales Keila lähistel peetud võistlusel üksnes kaheksa sportlast, siis tänavu oli täispikale distantsile oma nime kirja pannud 85 triatleeti. Lisaks eestlastele olid stardis ka külalised Soomest, Lätist, Leedust, Valgevenest, Tšehhist ja Venemaalt.

Triathlon Estonia raames toimunud poolpikal triatlonil maitsesid võidurõõmu Deniss Vladimirov (4:17.14) ja Krystsina Rulkevich (4:52.38). 1,9 km ujumisest, 90 km rattasõidust ja 21 km jooksust koosnenud võistlustrassi lõpetas tänavu kokku 64 individuaalvõistlejat.