Duatlon on spordiala, mis koosneb kolmest üksteisele vahetult järgnevast vastupidavusalast ehk jooksust, jalgrattasõidust ja jooksust. Tehvandi suusastaadionilt alguse saanud põhidistantsil tuli osalejatel läbida 10 ja 5 kilomeetrised jooksudistantsid, mille vahele mahtus ka 40 kilomeetri pikkune rattasõit.

Ehkki võistlus ise pakkus omajagu elamusi, oli esikoha heitluses tänavu põnevust vähevõitu. Peasüüdlane selles oli tiitlikaitsja Mart Suurkivi, kes juba esimese jooksuetapiga saavutas peakonkurentide ees enam kui minutilise edumaa.

Kevadel duatloniradadel võite noppinud Roman Gorseninil õnnestus küll rattasõiduga vahet natukene vähendada, ent viimasel 5 km jooksuetapil lülitas Suurkivi taas uue käigu sisse ning finišeeris võiduajaga 2:02:12. Värske Eesti meistri edu teiseks tulnud Gorsenini ees oli lõpuks minut ja 29 sekundi. Pronksmedali omanik Valdur Jaht kaotas pea kahe minutiga.

Veelgi ühepoolsemaks kujunes naiste võistlus, kus triatloni karikasarja üldvõitja Katrin Zaitseva puudumisel domineeris võistlusrajal täielikult Alma Sarapuu. Olles konkurentsitult edukaim kõigil kolmel osaalal, näitas Sarapuu ülejäänud konkurentidest enam kui 15 minutit paremat lõppaega ning täiendas oma hooaja kollektsiooni duatloni meistritiitliga. Eelnevalt oli Sarapuu tänavu tulnud Eesti meistriks ka triatloni poolpikal ja olümpiadistantsil.

Ajaga 2:25:48 lõpetanud Sarapuule järgnesid poodiumikohtadel Anette Zukker ja Luise Puu.

Otepää duatloni peakorraldajaks oli spordiklubi Meie Liigume koostöös Eesti Triatloni Liidu ja Tehvandi Spordikeskusega. Kokku osales Otepää duatlonil 196 sportlast.