Hiljuti Aafrika karikaetapi võitnud ja Euroopa mängudel neljanda koha saanud Aleksandr Latin autasu vastu võtma tulla ei saanud. Küll aga saatis ta Eestisse videotervituse, milles tänas kõiki oma pöidlahoidjaid ja toetajaid.

Latini järgmise aasta eesmärgiks on kindlustada Rio olümpiakoht ja kõigi arvutuste kohaselt peaks see ka talle jõukohane olema. Aasta naistriatleet on elu parima hooaja teinud Kaidi Kivioja, kelle meeldejäävaimaks tulemuseks oli Tartus toimunud Euroopa karikaetapi kolmas koht. Ka tema sihiks on Rio olümpia.

Parima treeneri auhind läks juba mitmendat aastat järjest samale mehele. Valituks osutus taaskord Jüri Käen, kelle käe all treenivad lisaks Aleksandr Latinile ka Eesti pikamaatriatleedid Marko Albert ja Kirill Kotšegarov.

Mõlemad raudmehed, sügisel MK-etapi võitnud Kotšegarov ja Albert, jahivad kohta Hawaii Ironmanil. Hetkel reitingus heas seisus oleva Kotšegarovi uue aasta plaan on maikuuks kindlustada Hawaii Ironmanile pääs, et seejärel juba rahulikult võistluseks end ette valmistada. "Kavatsen vältida seni tehtud vigu ehk plaanin enne võistlusi vähem reisida," lausus Kotšegarov ETV spordisaatele. "Seetõttu plaanin rohkem viibida USA-s."

Marko Alberti tänavune hooaeg läks viirushaiguse tõttu vett vedama. Järgmisel aastal on head tulemust vaja vähemalt kahel Ironmani võistlusel, et täita unistus Hawaii Ironmani esikümne kohast. "Regiooni meister pääseb Hawaii Ironmanile ning ka teisel ja kolmandal mehel on selleks head võimalused," sõnas Albert. "Arvan, et kõik on saavutatav ja midagi pole kadunud."

Triatlonihooaja parima klubi karikas läks teist aastat järjest Tartu Ujumisklubile.