Just novembris pidanuks Wozniacki ja põhja-iirlasest golfiäss abielluma. Pulmakutsed olid juba laiali saadetud, kui McIlroy talle ühel maikuu päeval telefoni teel teatas, et katkestab kihluse.

"Kui see tuleb nagu välk selgest taevast, on see šokk. Nagu oleks keegi otse sinu silme all surnud," rääkis Wozniacki ootamatust lahkuminekust. "Siis hakkad mõtlema, mis valesti läks? Mis ma valesti tegin?"

Kolm aastat McIlroyga koos olnud Wozniacki on enda sõnul edasi liikunud: "Ma ei taha, et mu nimi temaga igaveseks seotuks jääb. Ma olen omaette inimene. Mul on oma karjäär. Koos veedetud aastad olid suurepärased. Kahju, et asjad nii lõppesid, nagu nad lõppesid. Nüüd tean, mida ma tulevikus suhtest tahan ning mida ma ei taha. Olen õnnelik, et praegu vallaline olen."

Wozniacki ütles, et on pärast lahkuminekut pühendanud rohkem aega sõpradele, perele ja tennisele. Treenerist isa Piotr Wozniacki sõnul on tütar nüüd rohkem fokusseeritud.

"Ma olen veetnud kogu aja jõusaalis või jooksmas. See teeb mul tuju paremaks," lausus ta.

Tenniseringkondades peetakse Wozniacki äkilist kiindumist jooksmisesse kahtlaseks.

"Paljud inimesed on hämmeldunud, et ta maratoni tahab joosta. Tennis koosneb määratlemata pikkusega sprintidest määratlemata suunas, mida tuleb sooritada üha uuesti ja uuesti. Ma mõistan, et ta teeb seda heategevuse nimel, kuid tundub imelik treenida keset tennisekarjääri võistluseks, mis on su enda alast niivõrd erinev," imestas NBC reporter ja endine tennisist Mary Carillo.