Eesti keeles endlikepiks ristitud seade on enda pildistamiseks mõeldud kepp, mille otsa kinnitatakse nutitelefon. Võrreldes tavalise selfie'ga laseb see pildile paigutada rohkem inimesi ning annab ka taustast parema ülevaate.

"Selle keelustamine on kombeks juba ka igal pool mujal. Teeme seda sellepärast, et see on tüütu ning et sellega ei rikutaks teiste pealtvaatajate elamust," ütles AELTC pressiesindaja.

"Lisaks on võimalik, et kui sa selle asjaga vehid eriti kitsas keskkonnas, siis võid sa kellelgi silma peast välja lüüa."

Endlikepid on juba keelustatud ka Premier League'i jalgpallimängudel, samuti Londonis O2 Arenal, ooperimajas ja rahvusvmuuseumis. Endlisõprade kurvastuseks ei saa selle kepiga ennast pidlistada ka Prantsusmaal Versailles' lossis ega Rooma Colosseumis.

Endlikepid on keelatud ka sel juunil toimuval Apple'i iga-aastasel arenduskonverentsi, kuigi nende otsa kinnitatakse tihtipeale just Apple'i nutitelefonid võid iPadid.

Endlikeppide vastastest kampaaniatest hooliamta pole see mõjutanud nende müüginumbreid. Amazoni teatel on nende müüd kolme viimase kuu jooksul kasvanud 301 protsenti.