"Alati, kui listi muudatusi tehakse, antakse sellest 30. septembril teada. Sul on aega terve oktoober, november ja detsember, et sellest tegevusest loobuda. Kõik tennisemängijad said selle märgukirja ning tal peab ju kusagil ka meditsiiniline tiim olema. See oli lihtsalt hoolimatu käitumine," rääkis 1999.-2007. aastani WADA-t juhtinud Pound.

Pound ei mõista, kuidas sai maailma seitsmes reket oma maine ja äridega riskida. "30 miljoni dollarilise äri juhtimine eeldab, et sa võid samal ajal tennist mängida," osutas Pound maailma rikkaima naissportlase eesootavale allakäigule.

Šarapovale saatuslikuks saanud ravimi Mildronat tootja, Läti firma Grindeks teatas pressiavalduses, et tavaliselt kestab meldooniumiravi neli kuni kuus nädalat, mitte kümme aastat, nagu Šarapova seda on võtnud.

"Ravi võib kaks või kolm korda aastas korrata. Ainult arstid võivad patsiendi terviseseisundit hinnata ja määrata, kas ta peaks meldooniumit pikema perioodi jooksul võtma," lisati teates.

Šarapova advokaadil John Haggertyl oli sellele eile ka juba vastus võtta. Ta ütles, et Maria pole seda ka päris iga päev söönud. "Ta võttis seda vastavalt arsti soovitustele," märkis advokaat.

Šarapovale määrati esialgu ajutine võistluskeeld, mis hakkab kehtima 12. märtsist. Reeglite järgi võib teda oodata kuni nelja-aastane võistluskeeld, kuid Poundi sõnul pääseb Šarapova vähesemaga, kui leitakse, et sportlasel polnud dopingu võtmisega mingit süüd.

Protseduuri kohaselt määrab sportlasele karistuse Rahvusvaheline Tenniseliit ITF, kuid WADA võib juhtumi spordiarbitraaži (CAS) edasi kaevata, kui nad talle suuremat karistust tahavad.