Otsustavas setis juhtis Nadal veel 4:2, kuid hispaanlane kaotas seejärel oma servigeimi. Seisult 5:5 murdis Djokovic uuesti ja lõpetas seejärel oma pallingugeimi võiduga finaali.

Finaal kestis rekordilised viis tundi ja 53 minutit. Senine rekordmatš kuulus Mats Wilanderile ja Ivan Lendlile, kes mängisid US Openi finaali neli tundi ja 54 minutit.

Djokovic lõi täna 9 serviässa hispaanlase 10 vastu, serblane realiseeris 20 murdepallist 7, Nadal 6-st 4. Võidetud punktide üldarvult jäi peale Djokovic 193:176.

See oli Djokovicile kolmandaks Australian Openi võiduks. Ühtlasi sai serblasest tenniseajaloo viies mees, kes suutnud kolm järjestikust Grand Slami võita. Varem on seda suutnud ka Nadal, Rod Laver, Pete Sampras ja Roger Federer.

 

Eelinfo:

Djokovic ja Nadal kohtuvad omavahel Grand Slam'i finaalis neljandat korda ning kokku 30. matšis. Nadal võitis 2010. aasta US Openi finaali, kuid kaotas mullu Wimbledoni viimases mängus neljas setis ega suutnud ka serblase eest US Openi tiitlit kaitsta. Läbi aegade on hispaanlasel aga 16 võitu Djokovici 13 vastu.

Poolfinaalis seljatas Nadal šveitslase Roger Federeri ning Djokovic viiesetilises lahingus šotlase Andy Murray.