Carreno Busta võitis kaks esimest setti 7:6, 6:4 ning näis juba olevat Nishikorit auti löömas, ent jaapanlane ei andnud alla ning võitis täpselt sama skooriga kaks järgmist setti hoopis ise.

Otsustavas viiendas setis murdis Nishikori seisul 1:1 hispaanlase servi, kuid ei suutnud seejärel 5:4 eduseisus oma servil mängu ära vormistada ning mäng otsustati viimase seti kiires lõppmängus, kus uute reeglite kohaselt tuleb teadupoolest võita 10 punkti.

Carreno Busta näis otsustavat lõppmängu hästi kontrollivat: ta läks ette 4:2 ja 8:5, kuid siis mängiti punkt, mis tagantjärele vaadates hispaanlasele ka saatuslikuks sai. Carreno Busta lõi võrku tulnud Nishikori vastu palli tripsuga küljejoone peale ning samal hetkel, kui jaapanlane üles põrganud palli kindlalt punktiks lõi, kõlas joonekohtuniku hilinenud hüüe "aut".

Hispaanlane võttis seepeale abiks kotkasilma ning tõestas, et tema tripsust löödud pall oli tegelikult sees ning nõudis punkti uuesti mängimist - pukikohtunik oli aga seisukohal, et hüüe oli sedavõrd hiline, et see Carreno Bustat enam ei mõjutanud ning andis punkti siiski Nishikorile.

Selgelt endast välja viidud Carreno Busta kaotas seepeale veel neli punkti jutti ning ühtlasi ka kogu mängu - matši järel otsustas ta kohtunikule kätt mitte anda, sajatas tema poole veel sõimusõnu, loopis raevuhoos oma varustust ning marssis lihtsalt väljakult minema.