Täna langes maailma 521. reketi ja juunioride edetabeli teise numbri saagiks vabapääsmega turniirile pääsenud Austraalia esindaja Olivia Rogowska (WTA 162.) numbritega 6:3, 7:5.

"Olen õnnelik, lihtsalt õnnelik, et edasi pääsesin. Tundsin end täna tegelikult väljakul väga halvasti," rääkis Kostjuk peaväljakul antud intervjuus. "Püstitan mõne rekordi või kordan neid igal aastal, seega tunne on okei."

Rogowska: "Ma ei tundnud üldse, et ta oleks 15-aastane. Tal on võimsad löögid, ta servis kohati väga hästi. Tundub, et temast tuleb tulevikus ohtlik mängija. Mõistagi tegi ta mõned rumalad vead, kuid usutavasti pühib ta need oma mängust kogemuste lisandudes."

Sellega sai Kostjukist noorim Australian Openil kolmandasse ringi jõudnud mängija pärast 1997. aastat. Avaringis üllatas ta kogenud Hiina tennisisti Shuai Pengi (WTA 10.).

Austraalia lahtiste eelmise aasta juunioride tšempion kohtub kolmandas ringis teise ukrainlanna, maailma neljanda reketi Elina Svitolinaga, kes sai äsja lõppenud mängus 4:6, 6:2, 6:1 võidu tšehhitari Katerina Siniakova (WTA 12.) üle.