Sellega viigistati Australian Openi naiste turniiri kõigi aegade pikima matši rekord, mille 1996. aastal püstitasid veerandfinaalis ameerkiklanna Chanda Rubin ja hispaanlanna Arantza Sanchez Vicario.

"See oli väga raske mäng. Nii pikk. Ma pole kunagi nii pikka kolmandat setti mänginud. Olen väga õnnelik, et suutsin vastu pidada ja võita. Olen peaaegu surnud," rääkis Halep.

"Mul pole aimugi, kui palju ma jooksin. Tean lihtsalt, et mu lihased on läinud. Mu hüppeliiges... Ma ei tunne seda enam."

24-aastane Davis, kes pole suure slämmi turniiril kunagi kolmandast ringist kaugemale jõudnud, sai Halepi servigeimil seisul 11:10 kasutada kolme matšpalli (0:40, 15:40, 30:40), kuid esireket päästis need kõik.

11:11 viigiseisul pidi Davis võtma meditsiinilise pausi, sest kaotas parema jala varbaküüne. Halep jäi aga väljakule ootama ja näitas ilmekalt, kui häiritud ta sellisest vaheajast on.

Neljandas ringis kohtub karjääri esimesest suure slämmi tiitlit püüdev Halep kas australlanna Ashleigh Barty (WTA 17.) või jaapanlanna Naomi Osakaga (WTA 72.). Australian Openil on Halep kahel korral jõudnud veerandfinaali, French Openil 2014. ja 2017. aastal finaali.