"See on väga emotsionaalne hetk - ma ei tea isegi, millest alustada. Sellest paremini ei saaks ma oma karjääri lõpetada," sõnas 34-aastane soomlane pärast Helsingis peetud lahkumismängu.

"Olen tundnud Rogerit 20 aastat ning ta on olnud uskumatu sõber. Tal on alati aega poolehoidjate jaoks. Suur respekt talle," lisas Nieminen. Šveitslane kinkis Nieminenile pärast mängu kohvimasina, et viimane öösiti oma kahekuuse tütrega tegeledes magama ei jääks.

Kui üksikmängu Nieminen kaotas, siis paarismängus sai ta koos Teemu Selännega jagu paarist Federer - Peter Forsberg. Pärast mängu naljatleti, et hokikuulsus Selänne on nüüd ainus, kes pole Federerile kunagi setti kaotanud.

"Sain spordipisiku Masku metsateedelt ning ma poleks kunagi uskunud, et see lõpeb siin, Hartwall Arenal," nentis Nieminen.

Nieminen tänas mängujärgses kõnes ka oma tütart ning naist.

"Aitäh, imeline My. Sa oled teinud mu elust varasemast veelgi parema! Anu, kallis naine. Tahan sind tänada selle eest, et oled mind toetanud. Sina oled see, kel on minusse kõige rohkem usku olnud. Enam ei saa sa kõnesid teiselt poolt maailma pärast kaotusi. See on nüüd läbi!"