Mida ta täpsemalt maailma 30. reketile, kes oli teises setis geimidega 0:3 taha jäänud, ütles, jäi mikrofonide eest suures osas varjatuks. Selgelt on aga kuulda sõnad "Ma tahan sind aidata. Ma näen, et see ei ole sina. Ma olen su mänge näinud, sa oled suurepärane tennisist".

Juhtunu tuli teemaks ka Kyrgiose pressikonverentsil, kes oli selles kohtumises jagu saanud prantslasest Pierre-Hugues Herbertist (ATP 75.) 4:6, 7:6 (6), 6:3, 6:0.

"Ma ei ole kindel, kas ta üritas mind ergutada. Ta ütles, et ma meeldin talle. Ta ütles lihtsalt, et ma ei näe hea välja. Vaadake, ma ei tundnud end hästi. Ma tean, et see, mida ma seal tegin, polnud hea. Ma ei kuulanud teda eriti, aga teadsin, et ei näe hea välja. Ta ei aidanud mind üldse," üritas Kyrgios pukikohtuniku käitumist selgitada.

Reketid pakkima pidanud Herbert nõudis aga marokolasest pukikohtuniku Mohamed Lahyani vastutusele võtmist.

"Kui mind hoiatatakse või mult karistuseks punkt ära võetakse, saan ma trahvi. See peaks toimima mõlemat pidi. Kui tema teeb vea, peaks ta samamoodi karistada saama. Ta ei tee tavaliselt eriti palju vigu. Mohamed on üldiselt väga hea kohtunik. Aga täna läks ta minu arvates üle piiri," arvas prantslane.

US Openi korraldajad tegid juhtunu kohta oma avalduse, väites, et Layhani läks Kyrgiosega rääkima, kuna kartis, et tennisist võib vajada meedikute abi.

"Pärast teise seti kolmandat geimi lahkus pukikohtunik Mohamed Lahyani oma toolilt, et kontrollida Nick Kyrgiose konditsiooni. Ta tuli pukilt alla, sest staadioni müratase oli liiga kõrge ning tal oli vaja Kyrgiosega efektiivselt suhelda," seisis avalduses. "Lahyani ütles Kyrgiosele, et kui ta tunneb end halvasti, võidakse talle pakkuda meditsiinilist abi. Ühtlasi informeeris ta Kyrgiost, et kui ta mängu jätkamise suhtes huvipuudust üles näitab, võtab ta midagi ette. Järgmise pooltevahetuse ajal, 1:4 kaotusseisus, tuli Kyrgiose juurde füsioterapeut."