Dokic jõudis oma karjääri tippu 2002. aastal, kui ta oli naiste maailma edetabelis neljandal positsioonil. Aastate jooksul esindas ta nii Austraaliat, Jugoslaaviat kui ka Serbia ja Montenegrot. Nüüdseks 34-aastane Dokic tõmbas karjäärile joone alla 2014. aastal. Suure slämmi turniiridel jäi tema parimaks saavutuseks poolfinaali jõudmine 2000. aasta Wimbledoni turniiril.

Dokici sõnul hakkas treenerist isa peksma teda juba kuuendast eluaastast peale. Dokici sõnul peksis isa teda kõige julmemalt 2000. aasta Maurier Openi turniiril, kus ta langes konkurentsist turniiri varajases faasis.

“See on väga õudne mälestus, mis jääb minuga igavesti. Mäletan, et lõpuks minestasin,“ meenutab Dokic. “Ta peksis mind väga karmilt.“

Damir Dokicit on peetud läbi tenniseajaloo üheks probleemseks mängija isaks. Korraldajatega peetud tuliste vaidluste tõttu on ta aastate jooksul eemaldatud kolmelt suure slämmi turniirilt neljast.

1990-ndate alguses Jugoslaavia lagunemiseni viinud sõjas serblaste leeris võidelnud Damir Dokicile määrati 2009. aastal 15 kuu pikkune vanglakaristus Austraalia suursaadiku käsigranaadiga ähvardamise tõttu.
Damir Dokic.