Kyrgios võitis Nadali neljas setis 7:6, 5:7, 7:6, 6:3. Terve matši vältel näitas austraallane fenomenaalseid lööke Nadali vastu, kes jahtis kolmandat Wimbledoni turniiri võitu.

ATP edetabelis alles 144. kohal olev Kyrgios tulistas koguni 37 ässa Nadali vastu, näidates armutut kiirust ja suurepärast tehnikat. Matš kestis kaks tundi ja 58 minutit, Kyrgiose veenev võit viimases setis näis aga pigem loomuliku lõpplahendusena. Viimati võitis ATP edetabelis esisajast väljaspool asuv tennisist maailma esinumbrit 1992. (!) aastal.

Kui Nadal lahkus väljakult, oli tenniselegend John McEnroe lausa vaimustuses, lootes Kyrgiose võitu Wimbledonis. "Me oleme oodanud kedagi sellist pikka aega. Pidevalt küsib meedia järgmise superstaari kohta. Ma usun, et me leidsime nüüd selle mehe," ütles McEnroe.

Ta võrdles Kyrgiost ka teiste suurkujudega. "Ta käitub nahaaalselt, nagu ta suudaks võita kogu turniiri. Viimane mees, kes käitus samamoodi, oli Boris Becker. Ta ei kartnud ka noorena mitte kedagi," lausus McEnroe. "Kas te nägite, mida ta tegi Nadaliga? Kuidas ta võitis punkte, kontrollis matši kiirust? See mees on erakordne," lisas ta.

Kyrgios on endine noorte esinumber, kes mängib tänavu enda esimesel Wimbledoni turniiril. Veerandfinaalis kohtub uus staar turniiri kaheksanda asetusega, Miloš Raoniciga.