Täna peeti tulised poolfinaalid, kus Petra Kvitova (WTA 4.) võitis esmalt Su-Wei Hsiehi (WTA 31.) 3:6, 6:2, 6:4. Kolm ässa löönud ja lausa kaheksa topeltviga teinud tšehhitar realiseeris 11-st murdepallist neli (Hsieh 3/7).

Teises poolfinaalis oli maailma edetabelis 45. kohal asuv šveitslanna Belinda Bencic üle ukrainlanna Elina Svitolinast (WTA 6.) tulemusega 6:2, 3:6, 7:6 (3). Võitja oli seejuures otsustavas setis veel 3:5 kaotusseisus, kuid võitis siis kolm geimi järjest ja hiljem ka kiire lõppmängu 7:3.

Bencic teenis 12 murdepalli Svitolina viie vastu, kuid realiseeris neid oluliselt kehvemini, 42%-ga. Ukrainlanna kasutas viiest murdevõimalusest ära neli (80%). Mängu üldpunktid jäid võitja kasuks 91:84.

Poolfinaalide eelvaade:

Mõlemas paaris on seega üks asetamata mängija, kelle jõudmist nelja parema hulka võib pidada üllatuseks.

33-aastane Hsieh, kes 2013. aastal saavutas oma karjääri parima edetabelikoha 23., on Dubais konkurentsist kukutanud kolm asetatud mängijat (Sevastova, Kerber, Pliškova) ning valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši. Teise asetusega Kvitova on soosikukoormaga hästi hakkama saanud, olles kolmes setis alistanud tšehhitar Katerina Siniakova, ameeriklanna Jennifer Brady ja slovakitari Viktoria Kuzmova.

Omavahelistes mängudes juhib Kvitova Hsiehi vastu 3:0. Viimati oldi vastamisi jaanuaris Sydney turniiri kaheksandikfinaalis, kui tšehhitar võitis 7:6 (2), 6:2.

Veerandfinaalis Carla Suarez Navarro alistanud Elina Svitolina on Dubai turniiri kahekordne võitja ning püüab sel nädalal kolmandat järjestikust tiitlti. 21-aastane Bencic alistas veerandfinaalis maailma teise reketi Simona Halepi 4:6, 6:4, 6:2 ning mängib Premier turniiri finaalis esimest korda üle kolme aasta. Raskeima matši pidas ta sel nädalal kolmandas ringis, päästes valgevenelanna Aryna Sabalenka vastu kuus matšpalli.

Svitolina ja Bencic on varem kohtunud vaid korra, 2014. aastal Charlestonis rohelisel saviliival, kui toona vaid 17-aastane šveitslanna maailma 140. reketina üllatas 35. kohal asetsenud ukrainlannat 6:7, 6:4, 6:1 võiduga. Viis aastat hiljem on favoriidiseisuses Svitolina.