Kui aasta alguses jäi Kontaveit Sasnovitšile kahel korral alla, siis täna tuli kindel võit tulemusega 6:2, 4:6, 6:2.

"Eelmised kaotused jäid pigem minu taha. Tunnen end võrreldes aasta algusega märksa vabamalt ja kindlamalt. Olen ka endaga positiivsem. Lisaks olid toonased mängud kõval kattel, nüüd liival," ütles Kontaveit Eesti ajakirjanikele.

Erilist taktikat eestlannal tänaseks kohtumiseks ei olnud. "Püüdsin rohkem oma mängule keskenduda ja vähem mõelda vastasele. Osad tennisistid on lihtsalt sellised, kellega on mul ebamugavam mängida."

Kontaveit tunnistas, et kõige raskem hetk oli tal täna teise seti keskel ja lõpus. "Ta tegutses siis julgemalt ja agressiivsemalt ning ma ehmatasin korraks ära. Kuid ma sain kiiresti mängu tagasi ja alustasin kolmandat setti väga hästi. Suutsin tähtsatel hetkedel ka korralikult servida, murdsin kiiresti tema pallingu ja see oligi võti," rääkis üheksa ässa löönud Kontaveit ja lisas: "Serv oli täna tõesti hea ja aitas mind mitu korda keerulistes olukordades."

Eestlanna kohtub juba kolmapäeval kaheksandikfinaalis tšehhitar Petra Kvitovaga, kellele ta mullu Cincinnatis 6:1, 4:2 eduseisust kaotas (teine sett 6:7 (2) ja kolmas 3:6). "Midagi on mul sellest mängust meeles, kuid mitte palju. Toona oli ta just tenniseväljakule tagasi tulnud," meenutas Kontaveit.

"Tal (Kvitova) on kindlasti viimasel ajal paremad tulemused olnud, kuid ma loodan, et mina ka suudan paremini ja enesekindlamalt mängida. Usun, et me mõlemad mängime paremini kui aasta tagasi," sõnas Kontaveit.

Enda füüsilist vormi hindab eestlanna heaks: "Tunnen end praegu väljakul hästi, iga tasavägise mängu ja võiduga saan enesekindlust ja positiivsust juurde."

Eesti esireket ei usu, et väsimus võiks teda tšehhitari vastu kimbutama hakata. "Täna ei tundnud ma matši järel üldse väsimust. Homme (täna - toim) ei pea ka väga vara ärkama, usun, et olen valmis," lisas ta.

Kontaveiti ja Kvitova kohtumine algab kolmapäeval orienteeruvalt kell 16.30 ning Delfi TV vahendab ka seda matši otsepildis.