28-aastase ameeriklanna sõnul vaevab teda haruldane allergia süstalde vastu, mistõttu nimetab ta WTA ja ITF-i antidopinguprogrammi enda suhtes lausa "kuritahtlikuks".

Kohtuasi Floridas Manatee County kohtus anti sisse esmaspäeval. Tennisist väidab, et kuigi alaliidud on tema haruldase haiguslooga kursis, saadetakse talle ikkagi peale vereproove võtvad dopingukütid.

"Tennisejuhid ignoreerivad tema professionaalselt diagnoositud seisundit ja keelduvad pakkumast alternatiivseid testimismeetodeid. Selle asemel testitakse teda edasi moel, mis on sundinud teda turniiridest loobuma ja põhjustanud tema servikäel ja käelabal kestva paistetuse ja nõrkuse," ütles tennisisti esindav advokaat Peter R Ginsberg.

Brengle väidab, et süüaluste kiusav käitumine on talle tekitanud füüsilist ja emotsionaalset kahju, mis oleks korvatav valurahaga, "mille suurust pole veel paika pandud, kuid mis oleks vähemalt 10 miljonit dollarit".

Brengle'i advokaadi sõnul diagnoositi ameeriklannal haruldane haigus 2016. aasta novembris ning ITF veendus selle olemasolus sõltumatu terviseuuringu läbi 2017. aasta juulis. Selle ägenemisele aitavat kaasa süstlad, mis põhjustavad tugevat valu, paistestust, tuimust ja verevalumeid.

Mänginud ka Kontaveidi ja Kanepiga

Süüaluste seas on ka Rootsis baseeruv rahvusvaheline dopingutestide ja administreerimise agentuur (IDTM), ITF-i antidopingu juht Stuart Miller ja IDTM-i dopingukontrolli ohvitser John Snowball. Viimast süüdistab Brengle "verbaalselt agressiivses ja solvavas" käitumises 2016. aasta Wimbledoni matšijärgse dopinguproovi võtmise käigus.

On märkimisväärne, et nõutav valuraha ületab pea viiekordselt summa, mille Brengle alates 2007. aastast auhinnarahadena teeninud on (2,2 miljonit dollarit). Brengle'i karjääri parim edetabelikoht on 2015. aasta mais saavutatud 35., kui ta oli jõudnud oma elu esimesse WTA finaali ning edenenud Australian Openil kaheksandikfinaali. Eelmisel aastal sai ta karjääri parima võidu Aucklandis toonase teise reketi Serena Williamsi üle.

Brengle on kahel korral mänginud ka Anett Kontaveidiga. 2015. aastal võitis eestlanna teda US Openi kolmandas ringis ning aasta varem Nottinghamis esimeses ringis. Kaia Kanepile kaotas Brengle 2015. aastal Brisbane'i kaheksandikfinaalis.