36-aastane Williams, kes oli rase juba eelmisel aastal Melbourne'is suure slämmi turniiri võites, tõi septembris ilmale tüdruku nimega Alexis Olympia. Uus kodanik toodi ilmale keisrilõikega, hiljem tekkis Serenal mitmeid komplikatsioone.

"Serenal olid mõned meditsiinilised probleemid, tal oli keisrilõige - sportlasele on see eriti raske, kuna nad lõikavad su kõhulihased lahti ning verehüübimise tõttu pidi ta pikalt haiglas viibima," rääkis Mouratoglu Eurospordile.

"Tal oli nii palju probleeme, et ta kaotas oma ettevalmistusest vähemalt kaks kuud. Selle treeningu pealt poleks ta Australian Openiks valmis saanud."

Nädal tagasi ajakirjale Vouge antud intervjuus ütles Williams, et ta seisund oli kriitiline. Lapse isa Alexis Ohanian lõikas nabanööri läbi ja asetas pisikese Olympia ema rinnale. "Ning siis hakkas kõik halvasti minema," sõnas Williams.

Naise sõnul on tal ka varem verehüübimisega probleeme olnud ning ta võtab iga päev verd vedeldavaid ravimeid. Pärast keisrilõiget lõpetas ta nende võtmise, kuid verehüübed tekkisid kopsu. Kogu see meditsiiniline kriis kestis kuus päeva.

Verehüübed kopsudes tekitasid köhahoogusid, mille tagajärjel rebenes keisriarm. Seejärel vajas ta operatsiooni kopsuemboolia tõttu, lisaks avastasid meedikud kõhupiirkonnast suure hematoomi või vere hüübimisest tekkinud klombi, mis oli tekkinud just ravimitest, mille võtmist ta jätkas.

Järjekordne operatsioon tehti filtrite sisendamiseks suurde veeni, et vältida edasisi verehüübeid Williamsi kopsudes. Lõpuks, nädal pärast sündi, pääses Serena Florida koju. Vogue kirjutas, et tennisist ei saanud kuus nädalat voodist püsti.