Šarapova teatas esmaspäeval pärast dopinguga vahelejäämist, et on meldooniumit tarvitanud regulaarselt juba kümme aastat. Ühtlasi väitis venelanna, et ta ei teadnud, et see südameravim on alates 2016. aastast dopinguainete nimekirjas.

Läti firma Grindeks, kes meldooniumit toodab, teatas uudisteagentuurile Associated Press, et nende südameravimit ei tohiks kümme aastat järjest mitte mingil juhul kasutada. "Sõltuvalt patsiendi tervislikust seisundist on raviprotseduuri pikkuseks 4-6 nädalat. Seda protseduuri võib aastas korrata kaks kuni kolm korda. Vaid arsti eriloaga võib seda tihedamini tarvitada," seisab Grindeksi saadetud vastuses AP-le.

Ühtlasi väitis kompanii, et meldooniumi kasutamine ei peaks tippsportlaste sooritusvõimet tõstma, vaid seda pigem hoopis pärssima.

Meldoonium on 1970. aastatel Lätis välja töötatud medikament, mis on mõeldud südame ja veresoonte haiguste raviks, südame energia tarbimise vähendamiseks ja töövõime üldiseks parandamiseks. Seda kasutatakse ka tervete inimeste füüsilisest ja vaimsest ülekoormusest taastumiseks.