Šarapovale esitati dopingusüüdistus eelmisel kolmapäeval, 2. märtsil. ITF-i teatel algab tema ajutine võistluskeeld tulevast laupäevast. B-proovi avamisest venelanna keeldus.

Šarapova teatas positiivsest dopinguproovist avalikkust täna Los Angeleses Eesti aja järgi kell 22. Venelanna patustas ainega meldoonium, mis on WADA keelatud ainete nimekirjas alates 1. jaanuarist 2016. Šarapova teatel sisaldus seda ravimis Mildronat, mida ta on võtnud oma perekonna arsti ettekirjutusel alates 2006. aastast (Šarapova oli siis 18-aastane - toim) seoses erinevate tervisehädadega.

Tegemist on Lätis toodetud ja eelkõige Ida-Euroopa sportlaste seas levinud ravimiga, mis oli eelmisel aastal WADA jälgimisnimekirjas, kuna erinevate uuringute andmetel on selle rohu tarvitamine sooritusvõime parandamiseks tõusutrendis.

Ta rääkis pressikonverentsil, et ITF oli sportlastele 22. detsembril saatnud e-kirja koos lingiga uuest aastast keelu alla minevate ainetega, kuid ta ei avanud seda ega olnud teadlik, et võtab keelatud ainet.

Juba on sõna võtnud ka WTA president Steve Simon, kes ütles: "Mul on väga kurb neid uudiseid kuulda. Maria on liider ning on alati olnud tuntud oma ausameelsuse poolest. Sellest hoolimata, nagu ka Maria ise teab, on iga mängija kohus jälgida, mida ta enda kehasse paneb ning kas see on lubatud. Juhtum on nüüd Tennise Dopinguvastase Programmi ja nende standardprotseduuride käes. WTA toetab iga otsust, mis selle protsessi käigus tehakse."

18-kordne suure slämmi võitja Martina Navratilova: "Loodetavasti klaaritakse see asi ära, sest mulle tundub see süütu eksimusena."