Vahetult enne õnnetust 2004. aastal võitis Roger Federer oma kolmanda suure slämmi turniiri, alistades US Openi finaalis kolmes setis Lleyton Hewitti.

Avarii juhtus päeval, mil Sevillast pärit Aparicio tähistas oma 18. sünnipäeva. Enne intsidenti oli noormees raha kogunud, et minna Federeri vaatama Wimbledoni turniirile.

Viimastel kuudel on Aparicio tasapisi uuesti rääkima õppinud ning perekonnalt minevikusündmuste kohta uurinud. Muu hulgas ka tennisemaailmas toimuva kohta.

"Mul välgatas pähe, et võiks ka Rogeri kohta küsida. Ma mõtlesin, et ta on karjääri lõpetanud. Kui ma kuulsin, et ta on 34-aastane ja ikka maailma teine reket, mõtlesin, et nad teevad minu üle nalja. Ma ei suutnud seda uskuda," vahendab Daily Mirror mehe sõnu.

"Panin pea kätesse, kui kuulsin, et tal on juba 17 suure slämmi tiitlit. Ma teadsin alati, et Federer on hea, aga ei oleks uskunud, et ta selleks ajaks nii palju on võitnud."

Viimast US Openit vaatas ta juba kodus telerist. Finaalis mängis tema iidol tundmatu serblase Novak Djokoviciga.

"Hämmastav, kui hästi ta ikka veel mängib. Kahju, et ta seda Djokovici võita ei suutnud. Ta mängib ka päris hästi. Mu unistus oleks näha oma silmaga, kuidas Federer oma 18. slämmi võidab."