Kokku on 26-aastasel hispaanlasel Suure Slämmi tiitleid nüüd 11. French Openi trofeedele lisanduvad Wimbledoni võidud aastatel 2008 ja 2010, Australian Openi esikoht 2009 ja US Openi võit 2010. Lisaks võitis Rafa 2008. aastal Pekingis üksikmängus olümpiakulla.

I sett

Nadal alustas matši kohe servi murdmisega ning läks kiirelt 3:0 juhtima, kuid Djoković suutis viigistada 3:3-le. Seejärel murdis Nadal serblase servi kolmandat korda ning kuni seti lõpuni hoidis kumbki oma servi.

II sett

Kui Nadal oli läinud servi murdmise järel 4:3 juhtima, purustas Djoković oma mänguvahendi seda vastu tooli pekstes, teenides nii publiku pahameele kui ka kohtunikult hoiatuse. Nadali 5:3 juhtimisel jäeti mäng vihma tõttu pooleli. Ligi pooletunnise pausi järel vormistas Nadal ka teise seti võidu.

III sett:

Djokovic jäi 0:2 kaotusseisu, kuid tuli raskest seisust välja ja võitis seti 6:2.

IV sett:

Uuesti segas vihm mängu hetkel, mil Djokovic juhtis neljandas setis 2:1.

Eelinfo:

Nadal ja Djoković on omavahel kohtunud 32 korda, 18 matši neist on võitnud Nadal. Viimati oldi vastamisi maikuus Rooma ATP-turniiri finaalis, kus Nadal võitis 7-5, 6-3.

Kuuel korral French Openil võidutsenud Nadalile tähendaks tänane võit karjääri 11. Suure Slämmi tiitlivõitu. Esimest korda Pariisis finaali jõudnud Djokovićil on Suure Slämmi tiitleid ette näidata viis.