25-aastane ameeriklanna oli veel WTA edetabeli 10. kohal, kui ta Anett Kontaveidi French Openi kaheksandikfinaalis 6:2, 6:0 alistas. Stephens jõudis Pariisis finaali välja ja tõusis edetabelis neljandaks, olles üle 12 aasta TOP 5 seas esimene Ameerika naismängija, kelle nimi pole Williams.

Ühelgi Wimbledoni eelturniiril Stephens kaasa ei teinud. Aasta kolmanda suure slämmi esimeses ringis kaotas ta Donna Vekicile (WTA 55.) 1:6, 3:6. 22-aastasele horvaatlannale, kes Wimbledonis teise ringi jõudnud ka 2014. ja 2017. aastal, oli see tänavu esimene võit maailma esikümne mängija üle.

Teises ringis kohtub Vekic kas Eesti juurtega rootslanna Rebecca Petersoni (WTA 78.) või slovakitari Viktoria Kuzmovaga (WTA 69.).

"Donna tegi lihtsalt hea mängu. Mitmed asjad ei läinud minu jaoks nii, nagu nad oleksid pidanud minema, kuid ma oleksin pidanud suutma neid asju kontrollida. Natuke rohkem liikuma näiteks. Vahel lihtsalt juhtub nii," rääkis Stephens.

"Ettevalmistus turniiriks läks muidu hästi. Tegin pärast French Openit korraliku treeningtsükli. Harjutasin ehk isegi rohkem kui tavaliselt. Tulin siia hea enesetundega. Ma ei arvanud, et teen suurepärase turniiri, aga lihtsalt tundsin, et võin hästi mängida."