Õed Williamsid kisti skandaali, kui Venemaa tenniseliidu president Šamil Tarpištšev nimetas neid jõulise väljanägemise tõttu "vendadeks". Kui ülemaailmne elukutseliste naistennisistide katusorganisatsioon WTA mõistis Tarpištševi väljaütlemise hukka ning karistas venelast aastase tegutsemiskeelu ja 25 000 dollarise rahatrahviga, siis ITF pole teema kohta sõna võtnud.

"ITFi vaikimine on üsna kõrvulukustav," kritiseeris Navratilova tennisejuhte esmaspäeval WTA aastalõputurniiril Singapuris, vahendab Eurosport.

"Just ITF on organisatsioon, mis peaks Tarpištševi suhtes midagi tegema. Tarpištševi juhitud Venemaa tenniseliit on otseselt ITFi alluvuses."

"WTA on teinud kõik, mis nende võimuses. Tarpištšev võib mõelda, et tema väljaütlemine oli vaimukas, kuid see ei olnud nii. Selline jõhkrutsemine ei tohiks jääda karistuseta, eriti kui see tuleb ühe tennisejuhi poolt," kurjustas Navratilova, kes võitis karjääri jooksul 18 Grand Slam turniiri ja oli maailma esireket 332 nädalat.

Tarpištšev, kes on ka Rahvusvahelise Olümpiakomitee liige, vabandas laupäeval õdede Williamsite ees. Venemaa tennisejuhi sõnavõtu on hukka mõistnud ka venelanna Maria Šarapova.