Esimese hoiatuse sai Nadal juba enne mängu, kuna viivitas pärast soojendust liiga kaua pingilt lahkumisega. Samal põhjusel sekkus kohtunik ka kolmanda seti alguses. Maailma esireketi mängu need vahejuhtumid ei mõjutanud ning Nadal võttis kindla 6:4, 6:3, 6:4 võidu.

"Mul ei ole selle kohta midagi öelda. Lepin sellega. Olin aeglane, tunnistan. Aga ma pidin võtma randmepaela, vahetama särki, sööma banaani... Peaksin ilmselt vetsu küsima, et ilma karistuseta kõike seda teha. Ma poleks saanud kiiremini liigutada, sest täna oli väga niiske päev," selgitas Nadal hiljem pressikonverentsil.

Kui Nadalilt esimese hoiatuse kohta küsiti, ajas hispaanlane silmad imestusest pärani: "Tõesti? Ma sain kaks hoiatust? Ma ei teadnud seda. Kuidas ma peaks teadma, millal üks minut täis saab? Roland Garrosil on meil kell olemas, siin ei ole. Annan oma parima, et edaspidi kiirem olla."

Kolmandas ringis kohtub Nadal 19-aastase austraallase Alex De Minauriga (ATP 80.), kes alistas täna 6:2, 6:7 (8), 7:5, 6:3 prantslase Pierre-Hugues Herberti (ATP 72.).