Nadal on erinevalt oma neljal korral Melbourne'is võidutsenud rivaalist Austraalia lahtistel triumfeerinud vaid ühel korral - 2009. aastal, mil ta lõi Federeri viies setis tulemusega 7:5, 3:6, 7:6 (3), 3:6, 6:2. Kokku on need kaks meest omavahel kohtunud 26-s matšis, viimati ATP aastalõputurniiril Londonis, kus šveitslane sai kerge 6:3, 6:0 võidu. Kõikide mängude peale on Nadalil aga 17 võitu Federeri 9 vastu.

"Üritan endast algusest peale parima anda. Tegin sama ka Berdychi vastu, kuid alati ei lähe asjad päris nii, nagu sa tahad, see on sport," ütles Nadal, viidates 6:7 (5), 7:6 (6), 6:4, 6:3 võidumängule veerandfinaalis tšehh Tomas Berdychi vastu.

"Kuid kui ma mängin nii, nagu kolmandas või neljandas setis, on mul loodetavasti võimalus teda võita. Sellise kattega väljakul on alati tema favoriit. Ta on praegu fantastilisel tasemel ning võitis ühe fantastilise matši maailma ühe parima mängija Del Potro vastu. Seega on ta täis enesekindlust. Mul saab olema väga raske. Olen oma mänguga terve turniiri jooksul rahule jäänud ning isegi, kui ma kaotama peaksin, lähen tagasi koju positiivse tundega. Pärast kahte aastat raskusi ja vigastusi on juba poolfinaal minu jaoks hea saavutus."

Teises poolfinaalis kohtuvad päev hiljem Novak Djokovic ja Andy Murray. Serblane võitis täna 6:4, 7:6 (4), 6:1 hispaanlast David Ferrerit, šotlane seljatas 6:3, 6:3, 6:1 üllatuslikult kaheksa parema hulka pääsenud jaapanlase Kei Nishikori.

Eeloleval öösel peetakse ka naiste poolfinaalid. Kim Clijsters mängib Victoria Azarenkaga ning Maria Šarapova võtab mõõtu Petra Kvitovalt.

Ennusta, kumb tennise suurkujudest väljub Nadali ja Federeri duellist võitjana!