34-aastane Williams alustas Dubais tiitlikaitsmist, alistades avaringis vaid 17-aastase šveitslanna Belinda Bencici.

"Ma ei ole kunagi kulutanud treenimisele liiga palju aega. Mitte, et ma ei teeks piisavalt tööd, kuid ma lõpetasin päevas kaks korda treenimise 20 või 21aastaselt," selgitas Williams. "See võib minu pika karjääri põhjuseks olla, sest kehale ei ole hea, kui lööd tuhat lööki päevas. Kui tahad, et karjäär vanemaks saades kestaks, tuleb hakata kvaliteeti kvantiteedist olulisemaks pidama."

Küsimuse peale, kas pika karjääri põhjus võib tulla just sellest, et kumbki neist pole noorte sarjades kaasa löönud, vastas Williams: "Jah, tegelikult küll. Rääkisin hiljuti Mary Joega (endine USA tennisestaar, kahekordne olümpiavõitja - toim.) ning ta ütles, et kui ta poleks juunioride sarjas nii kõvasti kaasa löönud, võinuks ta karjäär kauem kesta. Eriti raskelt mõjub rohke mängimine vaimsele tervisele. Tuleb ennast tagasi hoida."

Erinevalt õdedest Williamsitest on nii Kaia Kanepi kui Anett Kontaveit enne naiste sekka jõudmist juunioride tasemel kaasa teinud. Kanepi võitis juunioride klassis French Openi, Kontaveidi parimaks tulemuseks jäi juunioride US Openi finaal.